Om os

bastelraum designer og producerer i Århus.

Ved symaskinerne mixer skrædder Ole Noller Nygaard brugte og nye materialer. Medansvarlig for idéudvikling og kommunikation er Anne Noller Nygaard.

Der kommer hele tiden nye tasker, punge og toilettasker.

Så hold øje med os.

Du kan kontakte os her.


På tysk "bastler" man

Måske er du studset over hvad bastelraum er for et tyskklingende navn?
Du har ret. På tysk "bastler" man, når man laver noget med hænderne, sysler, ordner og kreerer.

Det har skrædderen gjort fra barndommens dragebygning til de her tasker og elefanter. Han finder sikkert også på andre ting fremover.

 

 

 

 

 

 

 

Skrædder af lyst

Fra bastelraums værksted fortæller Ole Noller Nygaard om, hvordan det er kommet så vidt, at han nu sidder i Århus og syr tasker og elefanter.

”Det gik hårdt ud over familiens symaskine, da jeg som 13 årig begyndte at sy drager i orange nylon og senere tog fat i husets gamle lagner til en sjov buksemodel”, siger Ole.

Ole har altid ”bastlet” (tysk for kreere og ordne) og gjorde det til sin profession. Vejen til designertitlen gik over skrædderfaget.

”Det var tre år med hårdt arbejde i sydtysk tekstilindustri og fast plads foran symaskinen 8 timer dagligt i skjorteproduktionen.” fortæller Ole.

Den tekniske kunnen var på plads, og han var klar til mere uddannelse som tekstil- og modedesigner. Inden de afsluttende modeshows, fik han ideen til taskerne, som er til salg i bastelraum idag.

”Jeg kom forbi en byggeplads, hvor jeg fik øje på en stor reklamebanner i en affaldscontainer og tænkte, at det ville være et rigtig godt materiale at lave tasker af”, siger Ole.

Nu sidder designeren og skrædderen ved sin brummende maskine i Århus. Rejsen gik over Berlin, før han landede her med sin kæreste og åbnede for bastelraum.

”Jeg vil ikke lave masseproduktion, men serier med karakter med tasker, punge og toilettasker i presenning og så elefanter”, siger Ole.

Maskinen bliver ved med at køre i Århus og der er ingen planer fra bastelraums side om at give kollegaerne i Kina mere arbejde.